3+

Premična posteljica za dojenčke Sofia

Materiali: Les, tekstil, kovina , Možne barve: vijolična, roza, rdeča, turkizna, modra, zelena

  • Otroško igranje in igrače so del človeštva in njegove zgodovine. Posteljice in zibke za igranje so oblikovali že v preteklosti. Zato je bil še poseben izziv, kako igračo, ki že obstaja stoletja, na novo osmisliti, jo narediti oblikovno zanimivo, drugačno, še posebej pa preprosto in elegantno. Navdih za oblikovanje igrače je bil leseni voziček za punčke iz 19. stoletja, ki so ga oblikovali slovenski mojstri iz Ribnice. Tako so prišli do organske oblike, ki ponazarja mehkobo odnosa med otrokom in igračo dojenčkom. Posteljica je sestavljena iz osnovnega lesenega dela s kolesi. Narejena je iz ukrivljene vezane plošče. Osnovno telo posteljice je v obliki elipse, ki je spodaj spodrezano, da tvori štiri noge na kolesih. Ta so med seboj povezana z osjo - leseno palico, premikajo pa se naprej in nazaj. Pomemben element posteljice je tudi baldahin iz tekstila, ki pada čez posteljico. K posteljici pa spada tudi vzglavnik, odeja in posteljnina za blazino. Posteljica se uporablja za spanje, prevoz in shranjevanje dojenčkov, punč in plišastih igrač.

Opozorilo

Ni primerno za otroke mlajše od treh let. Nevarnost zadušitve, ker se lahko majhni deli zaužijejo ali vdihnejo! Preden izdelek predate otroku, ga mora ustrezno sestaviti in razstaviti le odrasla oseba.

Ostale informacije

  • Nagrada za izdelek: Bronasto priznanje na mednarodnem natečaju A' Design Award & Competition v Italiji, v kategoriji Igrače, igre in hobi izdelki za obdobje 2015-2016.
  • Izdelek je v skladu z Uredbo o varnosti igrač.

Mere (DxŠxV)

50,5*50,5*35,7 cm

Teža z embalažo

3.490 g (brez embalaže)

Proizvajalec

  • STUDIO HÖFLER, projektiranje d.o.o.

    • +386 41 804 496
    • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.