Katalog slovenskih igrač

Dobrodošli v katalogu slovenskih proizvajalcev igrač. Tukaj boste našli podrobne predstavitve posamezne igrače, proizvajalce igrač, trgovce, v nadaljevanju pa bodo v katalog vključeni tudi ostali posamezniki in inštitucije, ki vam lahko pomagajo pri razvoju ali trženju igrač. Kupite jih lahko v naši spletni trgovini: http://slovenske-igrace.eu/

Mizica in stolček Montessori

Mizica in stolček Montessori

Stolček in mizica Montessori spodbujata in pomagata vzgojiti samostojnost že pri dojenčkih takoj, ko pričnejo sedeti. Najprej je to pri šestih mesecih, največkrat pa tam okrog 9. meseca. Dojenček se lahko na stolčku in mizi Montessori uči jesti, je pa tudi čudovit prostor za delo in igro.

 

Premična posteljica za dojenčke Sofia

Premična posteljica za dojenčke Sofia

Posteljice in zibke za igranje so oblikovali že v preteklosti. Zato je bil še poseben izziv, kako igračo, ki že obstaja stoletja, na novo osmisliti, jo narediti oblikovno zanimivo, drugačno, še posebej pa preprosto in elegantno. Navdih za oblikovanje igrače je bil leseni voziček za punčke iz 19. 

Vlak

Vlak

Leseni vlakec je priljubljena igrača. Otroci pri sestavljanju razvijajo ročne spretnosti, spoznavajo uporabo načrta in preprostega orodja, ter se med igro seznanijo s prometom.

Zmajček »DINO«

Zmajček »DINO«

Zmajček »Dino« je leseno miniaturno vozilo, ki je prilagojeno mlajšim otrokom, saj za sestavljanje potrebujejo manjše leseno kladivo in nekaj lepila za les.